Welkom op de pagina van groep 7/8

8 september 2023

In onze groep zitten dit jaar 28 kinderen. Er zitten 15 kinderen in groep 8 en 13 kinderen in groep 7. Voor deze groep staat juf Jolijn Steeghs. Zij is er van maandag t/m vrijdag. Ook juf Maartje en juf Merel zie je vaker bij ons in de groep. Zij ondersteunen meestal kleine groepjes kinderen bij verschillende vakken. Op dinsdag krijgen we gymles van meester Ted en op vrijdag van juf Jolijn.

In groep 7/8 staan een heleboel leuke, leerzame activiteiten op het programma zoals:

Cultuureducatieactiviteiten - Nationale voorleeswedstrijd - Week van Mediawijsheid - Kamp met groep 7/8 - Doorstroomtoets groep 8 - Traject richting VO-groep 8 – Weerbaarheidstraining - Groep 8 Musical + Gala-avond – Uitstapjes in combinatie met het thematisch werken en nog veel meer!

We hebben met de groepen onze lesrooster op elkaar afgestemd, zodat we ook groepsdoorbroken kunnen werken wanneer dit nodig is. Er wordt vier keer per week gestart met een kwartier?Bareka. Kinderen werken hierbij?groepsdoorbroken?aan het automatiseren en memoriseren van rekensommen. We bieden technisch lezen aan op het niveau van het individuele kind en werken hierbij thematisch en groepsdoorbroken. In groep 7/8 werken we dagelijks aan het automatiseren van de doelen bij rekenen, spelling en het technisch lezen. We herhalen de doelen, zodat de kennis geen mogelijkheid krijgt om ver weg te zakken. We volgen de methode Vier keer Wijzer en verweven het thema zoveel mogelijk in de overige vakken. Zo maken we de schrijflessen, creatieve lessen en muzieklessen passend bij het thema.

Om de kinderen voor te bereiden op het voortgezet onderwijs geven we twee keer per week huiswerk. Het huiswerk bestaat uit redactie- sommen (rekenen) en voor taal/spelling in de vorm van een blokboek. We besteden in de klas aandacht aan het plannen van het huiswerk en laten kinderen nadenken over het moment dat ze het willen maken. Door hier samen met hen een structuur in aan te brengen, hopen we de kinderen een goede start te geven met het huiswerk op het voortgezet onderwijs. Daarnaast werken we met een weektaak, waardoor kinderen ook aan eigen leerdoelen kunnen werken en deze zelfstandig kunnen in plannen. Samen met de kinderen hebben we doelgesprekjes, waarbij ze aangeven aan welk doel, op welke manier en wanneer ze hieraan willen werken. Dit bespreken we ook in de gesprekken met ouders.

In groep 7-8 werken we ook op schoolniveau aan een aantal taken. In onze school werken we met de methode ‘Vreedzaam’. We spreken in deze methode dezelfde taal, die er voor zorgt dat de afspraken en regels schoolbreed gelden. Ook dragen we ons steentje bij om de sfeer op school fijn en veilig te houden. Zo lopen er elke pauze twee kinderen buiten rond met veiligheidshesjes. Deze "mediatoren” lossen kleine probleempjes op of helpen jongere kinderen bij het fruit eten, jassen aan doen etc. De kinderen hebben hiervoor een mediatorentraining gevolgd. We proberen de kinderen uit groep 7-8 zo meer verantwoordelijkheid mee te geven. Samen met deze 28 toppers in groep 7/8 gaan we er een heel leuk en leerzaam schooljaar van maken!? 

 

Terug naar overzicht