BOS Bieb Op School

Wie leest, leert de wereld !

Dit doen we door kinderen te stimuleren om meer te lezen. Met de Bibliotheek op school slaan onderwijs, bibliotheek en gemeente de handen ineen door meer aandacht te schenken voor leesplezier en mediawijsheid op school én thuis. 

Iedere dinsdagmiddag van 13:30 uur tot 14.45 uur is in de aula van onze school de bibliotheek geopend. Kinderen krijgen op school een gratis abonnement. De kinderen van groep 1 t/m 8 mogen onder schooltijd om de week naar de bibliotheek om diverse boeken te lenen, reserveren of verlengen. Dit doen ze onder begeleiding van vrijwilligers, zodat het programma op school gewoon door kan gaan, maar iedereen toch de mogelijkheid heeft om in Helenaveen naar de bibliotheek te gaan. Als school vinden we lezen en voorgelezen worden erg belangrijk. In de groepen wordt ook aandacht besteed aan leespromotie. Op verschillende manieren maken kinderen kennis met de vele soorten boeken, zoals boekenkringen, boekenbeurten, en Boekie de Boekenverslinder.

Op school maken we in alle groepen ook gebruik van educatieve projecten van Bibliotheek Helmond-de Peel. Daarnaast worden er op deze bibliotheek regelmatig leuke activiteiten aangeboden waaraan iedereen kan deelnemen.

Naar de website van Bibliotheek Helmond-de Peel