Feestelijke onthulling nieuw logo basisschool de Peelparel

2 september 2020

Het nieuwe schooljaar is op de Peelparel vandaag heel feestelijk begonnen. In het bijzijn van de kinderen en vele ouders is het nieuwe logo onthuld.

De afgelopen twee jaar heeft het team van de Peelparel hard gewerkt aan het herijken van de visie, het formuleren van bijpassende kernwaarden en het creëren van een bijpassend onderwijsconcept. Zo zijn we bijvoorbeeld gestart met groepsdoorbrekend, onderzoekend en thematisch werken en zijn we gestart als aspirant Brainportschool. Bij deze “Peelparel in beweging” hoorde volgens ons ook een nieuw logo. We zijn blij met het resultaat; een fris logo in de tinten blauw, groen en geel. Deze tinten staan symbool voor het mooie natuurgebied waarin onze school zich bevindt. In het logo herrijst een gestileerde P uit een aantal jaarringen. Die jaarringen lopen door zoals de ontwikkeling van de kinderen doorloopt. De gestileerde P groeit uit naar een hart, dat staat voor de warmte van de Peelparel, maar ook voor het kind dat uiteindelijk los van de school een uniek individu blijft.

Als afsluiting van de onthulling zijn alle ouders getrakteerd op een gebakje met het nieuwe logo en kregen alle kinderen een lolly met het logo. Voor alle ouders is er ook een brochure waarin de kernwaarden en de visie worden omschreven. Alle oudste kinderen krijgen die morgen mee naar huis.
Met een frisse start en een nieuw logo maken we er samen een top schooljaar van!

 

 

vriendelijke groet,
Team Peelparel

Terug naar overzicht