Welkom in groep 3 - 4

12 december 2018

Welkom op de pagina van groep 3/4! In onze groep zitten dit jaar 25 kinderen: 15 kinderen in groep 3 en 10 kinderen in groep 4.

Algemeen
Juffrouw Margot Panhuizen werkt fulltime in de groep. Juffrouw Maartje van der Heijden ondersteunt in groep 3/4 dagelijks tijdens de lessen veilig leren lezen voor groep 3 of taal voor groep 4.

In groep 3/4 boffen we enorm met het speelwerklokaal dat naast onze klas zit. Dit lokaal kan gebruikt worden om de klas op te splitsen wanneer juffrouw Maartje ondersteunt in de klas, maar ook wordt hier het spelenderwijs leren aangeboden. Zo is er in deze klas een bouwhoek, een knutselhoek, een extra digibord en wordt de klas met verschillende thema’s omgetoverd met speelhoeken voor rollenspel. Het is erg belangrijk dat de kinderen naast al dat harde werken ook de tijd krijgen om lekker te spelen!

In groep 3/4 wordt lesgegeven vanuit verschillende methodes voor o.a. taal/lezen, rekenen, zaakvakken en sociaal-emotionele ontwikkeling. Ook wordt het spelenderwijs leren in de klas dagelijks toegepast op verschillende manieren. Dagelijks starten we met een kwartier spelletjesinloop. Deze spelletjes zijn gekoppeld aan doelen die tijdens de lessen ook behandeld worden. Op een fijne, gezellige en leerzame manier wordt de dag zo gestart. Ook tijdens de lessen worden vaak spelletjes en leuke werkvormen ingebouwd.

De muzieklessen van groep 4 worden het hele jaar verzorgd door fanfare Wilona. De kinderen leren noten lezen, blokfluiten en kiezen later voor kennismakingslessen met blaas- of slaginstrumenten. De lessen worden ieder jaar afgesloten met een geweldig optreden.

Per periode worden er een aantal thema’s gekozen waar groep 3/4 samen aan werkt. Er worden activiteiten gepland die passen bij het thema voor groep 3 en groep 4 apart, maar ook veel activiteiten waarin de kinderen van beide groepen samen werken. Hierbij kunt u denken aan werkbladen, spelen in de themahoek, een bouwopdracht in de bouwboek, creatieve opdrachten, gezamenlijke kringactiviteiten etc. Een leuk voorbeeld hiervan is het thema Kunst, waarvoor groep 3/4 jaarlijks een museum creëert naar aanleiding van de kunstlessen die ze krijgen.

Terug naar overzicht